מקצוע פרא-רפואי זה, שנקרא "אחות" / "אח", נותן מענה לטיפול הפיזי בחולים, אך גם לתמיכה הנפשית בהם. כמובן שמדובר בעיסוק מאתגר ביותר אשר העוסקים בו מתמודדים עם מצבי קיצון, קבלת החלטות מסובכות בזמן אמת, שעות עבודה ארוכות ואחריות רבה ומורכבת. מי שמרגישה תחושת שליחות, היא זו שתבחר להשתלב בעיסוק זה.
כדי להתחיל את דרכך או להתקדם בעולם הזה, תצטרכי להכניס את כל התכונות האישיות והמקצועיות שלך,הכי מעניינות, אשר הופכות אותך למועמדת שכל מוסד רפואי היה רוצה להעסיק.
מאמר זה, שהוא בעצם מדריך כתיבת קורות חיים של אחות, ינחה אותך לבניית קורות החיים הכי טובים
ומקצועיים, על פי הניסיון התעסוקתי שלך, ויעזרו לך להשיג את המשרה המיוחלת.
דוגמאת קורות חיים של אחות
יעל הכהן
אחות מוסמכת
רח'השקמה 3 /42, חדרה, 2030120, ישראל
נייד: 0526449428 | מייל: gmail@gmail.com
Linkedin: https://linkedin.com/israelilsraeli
ניסיון תעסוקתי:
ניסיון רלוונטי בתחום נפרולוגיה:
2018 – שותפה בועדה מיעצת לאחות ראשית ארצית בתחום נפרולוגיה.
2018 – שותפה בועדה מייעצת לאחות ראשית ארצית בתחום עדכון תוכניות לימוד במודולה משותפת אקוטית כרונית ובמודולה יחודית בנפרולוגיה.
2017 – BA AMBASSADOR FOR EDTNA/ERCA – ארגון אירופאי לסיעוד נפרולוגי.
מייצגת מדי שנה את העשיייה בתחום סיעוד נפרולוגי, בכנס ארצי.
2016 – חברת ועד עמותה נפרולוגית ארצית אחראית תחום הכנסים וימי עיון.
2016 – 2018 מרכזת השתלמות מוכרת בסיעוד נפרולוגי.
ניסיון נוסף:
2015 – אחות ראשית במחלקה פנימית, בבית החולים רמב"מ.
השכלה:
1991 – 1995 בית ספר תיכון "תיכון חדרה". בסיום בגרות מלאה.
1997 – 2000 בית ספר לסיעוד ע"ש פט מתיוס בית חולים הלל יפה. בסיום תעודת אחות מוסמכת.
2000 – 2002 אוניברסיטת תל – אביב, מגמת סיעוד. בסיום תואר BA בסיעוד.
2004 קורס הנחיית קבוצות.
2008 – 2009 מרכז להכשרה מתקדמת בסיעוד רמב"ם. קורס על בסיסי בנפרולוגיה.
2010 מודולה בהדרכה קלינית, בית חולים הלל יפה.
2012 – 2013 תואר שני בסיעוד, מגמת מנהל. אוניברסיטת תל אביב.
תכונות נוספות:
יכולת עמידה בתנאי לחץ, למידה מהירה, ראייה מערכתית, תודעת שירות גבוהה, יחסי אנוש טובים. אמינות, יצירתיות, כושר ביטוי טוב בעל פה ובכתב, בעלת יוזמה, אחראית. בעלת יכולת לימוד עצמית גבוהה.
שירות צבאי
1995-1997 – חובשת בחיל הרפואה.
שפות:
עברית – שליטה ברמת שפת אם.
אנגלית – שליטה ברמה טובה מאוד.
רוסית – שפת אם.
תעריפי משרות ומשכורות של אחיות
לפניכן נתוני שכר שנאספו מחברות כוח אדם בישראל. חשוב לציין, כי הסכומים המופיעים בטבלה למטה, לא כוללים תוספות שכר, המגיעות לעובדי ציבור על פי הסכמים שונים שנחתמו עם משרד האוצר.
שכר 5 – 10 שנות ניסיון | שכר 3 – 5 שנות ניסיון | שכר 1 – 3 שנות ניסיון | תפקיד |
12,000 – 14,000
ש"ח לחודש בממוצע |
10,000 – 12,000
ש"ח לחודש בממוצע |
7,000 – 9,000
ש"ח לחודש בממוצע |
אחות מוסמכת |
13,000 – 15,000
ש"ח לחודש בממוצע |
10,000 – 13,000
ש"ח לחודש בממוצע |
9,000 – 10,000
ש"ח לחודש בממוצע |
אחות מוסמכת עם תואר ראשון |
15,000 – 16,000
ש"ח לחודש בממוצע |
12,000 – 14,000
ש"ח לחודש בממוצע |
10,000
ש"ח לחודש בממוצע |
אחות אחראית |
18,000 – 20,000
ש"ח לחודש בממוצע |
16,000 – 18,000
ש"ח לחודש בממוצע |
15,000
ש"ח לחודש בממוצע |
אחות ראשית |
- דרג מקצועית.
- וותק מקצועי.
- כמות המשמרותוהכוננויות שהאחות עשתה באותו החודש.
- עבודה שנעשתה בסופי שבוע, בחגים, ובמשמרות לילה.
- גם לימוד בקורסים, השתלמויות והכשרות נוספות, יכול לשדרג את רמת השכר של האחות.
כמו כן, העובדה שאחות תעבוד בבית חולים פרטי או ציבורי, השפעה על השכר החודשי שלה.
כתיבת קורות חיים של אחות מאפס
את מחפשת עבודה חדשה כאחות?
לכתוב קורות חיים מושלמים הוא המפתח כאשר מחפשים עבודה סיעודית חדשה. לכן ריכזנו את המדריך הזה כדי לעזור לך לכתוב קורות חיים מדהימים שיבלטו וימשכו תשומת לב, יותר מקורות חיים אחרים.
קורות החיים הנכונים, יכולים לפתוח דלתות למשרות שלא חשבת שהן אפשריות להשגה.
קיימים מספר כללים שרצוי להקפיד עליהם:
- כתיבת קורות חיים חייבים להיכנס בעמוד אחד בלבד, מכיוון שמי שאחראי על גיוס העובדים, לא יכול להשקיע הרבה זמן בקריאה של קורות חיים ארוכות ומסורבלות. לכן, חשוב מאד שקורות החיים שלך יהיו כתובים נכון ויכנסו רק בעמוד אחד בלבד.
- כדאי להתאים את קורות החיים של אחות, כדי להציג פרטים עניינים ורלוונטיים למשרה המוצעת.
- כדאי מאד לצרף מכתב מקדים לקורות חיים, כמו גם מסמכים רלוונטיים למשרה שאליה את מגישה מועמדות.
כותרת ומידע ליצירת קשר
הכותרת תכלול את שמך המלא; את שם המקצוע שלך – אחות מחלקה, אחות אחראית, אחות מוסמכת וכ"ד – כתובתך; מספר נייד; כתובת אימייל; ורשת סוציאלית שיש בה פרטים רלוונטים שיכולים לסייע.
להלן, את יכולה לראות שתי דוגמאות לכותרת, אחת נכונה והשנייה לא נכונה:
1. דוגמא לכותרת נכונה וטובה:
2. כותרת לא טובה להצגה, מחסירה פרטים רלוונטיים על המדיה החברתית שלך.
כתבי מכתב מקדים
למרות שמכתב מקדים הוא הזדמנות יוצאת מן הכלל לפנות למעסיק באופן קצת יותר אישי, ולספק לו מעין פרומו למה שהוא צפוי לקרוא בקורות החיים שלך, הדבר קצת פחות נהוג בישראל, אבל כבר הרבה חברות וגופים מאמצים את השיטה, מכיוון שזה עשוי לקצר תהליכי מיון של קורות חיים; אז, כן מומלץ לכתוב מכתב מקדים.
, ענייני וממוקד. כאשר המכתב מנוסח נכון, היא תורמת בשני דברים, מקצר את זמני ההתעסקות של הממיין או המעסיק, ומסקרנת אותו לבדוק פרטים לעומק בקורות החיים שלך.
מספר טיפים לגבי מכתב מקדים:
- לכתוב מכתב מקדים רק בגוף ההודעה: ממיין קורות חיים, עסוק בלעבור על מאות או אלפי קורות חיים ביום, כך שאין לצרף בשום אופן את המכתב המקדים בקובץ נפרד, כי הממיין לא יטריח את עצמו לפתוח את אותו קובץ. יש לכתוב אותו בגוף המייל בלבד, כי זה הדבר הראשון שיראה המעסיק.
- כל משרה והמכתב המקדים שלה: בשום אופן אל תשלחי מכתב שבלוני לכל משרה, אלא התייחס לכל משרה במיוחד ובנפרד, זה ישקף את התייחסותך ותשומת לבך למשרה. בשורות אלו תביאי פרטים רלוונטיים למשרה בלבד, והישגים מקצועיים בולטים.
- אל תעשי קופי-פייסט מתוך קורות החיים: השורות האלו נועדו לעורר עניין וסקרנות אצל הממיין, כך שאינפורמציה יבשה של נתונים, הוא דבר פחות טוב. הביאי תשובה ברורה לשאלה, "מה הסיבה שאני מתאימה לתפקיד הזה"?
- קצר וממוקד: מכתב מקדים הם מספר שורות, שדרכן אנו מנסים ליצור קשר "אישי" יותר עם הממיין או המעסיק.
- ניתן לספר ולהדגיש בקצרה פרטים על עצמך, כגון, מיומנויות וניסיון עבודה בולטים, שמביאים ערך והם רלוונטיים למשרה המבוקשת. כדאי להקפיד שאורך המכתב המקדים לא יעלה על כ-5 שורות או עד 150 מילים ולא יותר.
- כיתבי על כישוריך והישגיך האישיים: זה דבר חשוב ביותר, מכיוון שהמעסיק יכול להסיק, כבר בשלב הזה, שאת מעניינת אותו לתפקיד, מבחינת הנתונים האישיים והמקצועיים.
תארי את הניסיון שלך בצורה נכונה
סעיף הניסיון הוא המקום שבו את באמת יכולה למכור את עצמך למעסיקים הפוטנציאליים ולבדל את עצמך ממועמדים אחרים.
הנה כמה טיפים כיצד להפוך את קטע "הניסיון" בקורות החיים שלך ליעיל ככל האפשר:
- על מנת שהפרטים החשובים והרלוונטיים בקורות החיים יתבלטו בקלות, בסעיף הניסיון התעסוקתי, כדאי לחלק סעיף זה לשני סעיפים נפרדים. זאת מכיוון שבניסיון שלך כאחות למשרה מסוימת, יתכן שיהיו פרטים מאד רלוונטיים למשרה וכאלו שבכלל לא, אבל הם חלק מהידע בכולל שלך כאחות. לכן נעשה חלוקה זו של סעיף הניסיון התעסוקתי של אחות, ל: "ניסיון רלוונטי למשרת …." והסעיף השני יהיה, "ניסיון מקצועי נוסף".
- התחילי עם המשרה האחרונה שלך באופן כרונולוגי לאחור. הכלילי את השם והמיקום של המוסד, את שם תיאור התפקיד שלך ואת התאריכים שבהם עבדת שם.
- תארי בקצרה את החובות וההישגים שלך בכל תפקיד. התמקדי בהדגשת פרטים הרלוונטיים לתפקיד אליו את מגישה מועמדות.
- השתמשי בפעלים המתארים פעולות שקשורות לתחום, כדי לתאר את האחריות וההישגים שלך, כגון, מתן עירוי ורידי; הזרקה בדחף של תרופות; דוגמאות לפעולות מצילות חיים, וכו'.
כאשר את כותב, את קורות החיים שלך, תצטרכי לכלול גם את הכישורים שלך וגם את הניסיון שלך. הנה כמה טיפים כיצד לעשות זאת:
- תתחיל עם ההשכלה שלך בתחום. רשמי איזה תוכנית הכשרה לאחיות סיימת, יחד עם כל תארים ותעודות רלוונטיות אחרות שיש לך.
- רשמי את הניסיון המקצועי שלך, כולל כל תפקיד בשכר או שלא בשכר שמילאת בתחום הסיעוד, יחד עם תיאור קצר של החובות והאחריות שלך בכל תפקיד.
- התייחסי גם לכל עבודת ההתנדבות או ההתמחות שעשית בתחום הסיעוד. זה יראה למעסיקים שאת מחויבת למקצוע ושיש לך את הכישורים והידע הדרושים כדי להיות אחות מצליחה.
- לבסוף, רשמי כל הכישורים המיוחדים שיש לך שיהפכו אותך לאחות טובה. זה יכול לכלול אישור החייאה, ניסיון עם מצבים רפואיים מסוימים או שליטה בשפה אחרת.
השכלה: כיצד לכלול את הרקע האקדמי שלך?
קטע החינוך בקורות החיים שלך יהיה אחד הדברים הראשונים שמנהלי גיוס עובדים בוחנים בעת בדיקת הבקשה שלך להתקבל לתפקיד. חשוב לכלול את כל המידע הרלוונטי על הרקע ההשכלתי שלך, כולל השם והמיקום של המוסד האקדמי בו למדת, כמו גם התואר ו/או ההסמכות שעברת. אם יש לך קורסים או הכשרה רלוונטיים, הקפידי לרשום גם את זה. בסעיף השכלה שלך, רצוי לכלול גם את כל ציוני הכבוד או פרסים רלוונטיים שקיבלת במהלך תקופת לימודיך במוסד ההשכלה, כגון, מצטיינת מטעם דיקן הסטודנטים וכדומה. לבסוף, אם יש לך רישיונות או אישורים מקצועיים, הקפידי לרשום ולצרף גם אותם. על ידי הכללת כל המידע הזה בסעיף ההשכלה שלך, את נותנת למנהלי הגיוס תמונה ברורה של הכישורים המקצועיים שלך.
חשיבות המיומנויות המקצועיות שלך כשאת כותבת קורות חיים
מיומנויות מקצועיות
יש לשים דגש על תכונות ויכולות ספציפיות חשובות, הקיימות אצלך לביצוע אותו התפקיד, מכיוון שמי שמגייס את האחות לתפקיד, יודע מראש איזה תכונות ויכולות התפקיד הזה דורש.
מחפשי עבודה רבים תוהים כיצד לכתוב קורות חיים לאחות. התשובה פשוטה: התמקדי בחוויה שלך. כאחות, יש לך ניסיון רב בתחום הבריאות ומעסיקים יתעניינו בנתון זה. בנוסף, הניסיון שלך כאחות מלא באקשן ומקרים מעניינים מבחינה מקצועית, תוכלי להביא דוגמא קצרה ורלוונטית למשרה המוצעת, מה שיבליט את קורות החיים שלך מהשאר.
כאשר הינך רושמת את המיומנויות שלך בקורות החיים, הקפידי לכלול כל רוטציה בתפקיד קליני רלוונטי או התמחות חיצונית שאולי עברת. מעסיקים ירצו לראות שיש לך ניסיון בעולם האמיתי בתחום הסיעוד. בנוסף, אם מילאתם תפקידי מנהיגות כלשהם בקהילת האחיות, כמו להיות אחות אחראית או אחות ראשית, הקפידי לכלול גם את המידע הזה.
מיומנויות אישיות
בסעיף מיומנויות אישיות של קורות חיים, עליך לרשום את כל התכונות שהופכות אותך להתאמה טובה לתפקיד. אלה יכולים לכלול את ההסמכה שלך, הניסיון שלך ותכונות האישיות שלך. הקפד להדגיש כל כישורים או כישורים ייחודיים שיש לך שיכולים להבדיל אותך ממועמדים אחרים.
כמה מהתכונות שהופכות אחות טובה, יכולות לכלול:
- מְחויבות
- רגישות
- חמלה
- סבלנות
- תפקוד טוב בעבודה תחת לחץ
- כישורי תקשורת בין אישית מעולים
- תשומת לב לפרטים
- יכולת ארגון גבוהה
- יכולת להתמודד עם ריבוי משימות
- גמישות
ידיעת שפות
ידיעת השפה העברית ברמת שפת אם, הוא דבר חשוב מאד, מכיוון שמדובר בעבודה עם קהל מקומי ששפתו עברית. למרות זאת, מכיוון שבישראל יש אוכלוסייה דוברת שפות רבות אחרות, כגון, ערבית, רוסית, אמהרית, ספרדית, צרפתית ועוד. לכן ידיעת כל שפה נוספת שתאפשר לך לתקשר עם הפציינטים שבאחריותך, תתקבל בברכה, ויקנה לך נקודות זכות.
כמובן שרמת אנגלית גבהה, חשובה מאד מבחינה מקצועית, בגלל ריבוי המושגים בשפה הזו. לכן קריטי לציין רמת שליטה בשפה.
בעיקרון, פרוט השפות יכתב באופן הבא, על פי הרמות – "שפת אם", "מצויינת", "טובה מאד", "טובה", "בסיסית":
- עברית – שפת אם.
- אנגלית – מצויינת.
- רוסית – בסיסית, וכו'.
סעיפים נוספים בקורות החיים
כאן ניתן לפרט נושאים הקשורים למקצוע אחות, כגון, קורסים; השתלמויות; התמחויות; התנדבות כאחות בגוף הומניטרי, ועוד.
תבניות של קורות חיים – פורמט ומבנה
פורמט כרונולוגי:
סוג קורות חיים זה מתאים למשרה של אחות, אך גם למקצועות אחרים. הוא קל לקריאה ולמעקב, מה שהופך אותו למועדפות בקרב מעסיקים. היסטוריית העבודה שלך רשומה בסדר כרונולוגי הפוך, כאשר העבודה האחרונה שלך תחילה. לאחר כל משרה כתבי תיאור קצר של התפקידים והאחריויות שלך.
לקורות חיים מסוג זה, יש מספר יתרונות, אחד הוא שהם מציגים בבירור את ההיסטוריה התעסוקתית וההתקדמות שלך. זה יכול להיות מועיל במיוחד אם עסקת במספר משרות באותו תחום, שכן זה ממחיש את היציבות והמחויבות שלך. בנוסף, קל לעדכן קורות חיים כרונולוגיים כאשר את צוברת ניסיון חדש.
פורמט פונקציונלי:
קורות חיים אלה מדגישים את הכישורים והניסיון שלך, ולא את היסטוריית העבודה הכרונולוגית שלך. הוא משמש בדרך כלל עבור מחפשי עבודה שמחליפים קריירה, שיש להם פערים בהיסטוריה התעסוקתית שלהם, כגון, סטודנטים עם פחות ניסיון בעבודה או אנשים שההיסטוריה שלהם לא קשורה ישירות לעבודה.
פורמט משולב:
קורות חיים משולבים הם אחד מסוגי קורות החיים הפופולריים ביותר עבור מחפשי עבודה בעלי ניסיון תעסוקתי רלוונטי. כפי ששמו מרמז, קורות חיים משולבים מורכבים מהיבטים של שני סוגי קורות החיים הקודמים, הפונקציונליים והכרונולוגיים כאחד.
קורות חיים מסוג זה מתמקד יותר במיומנויות, אך עדיין מספק הרבה מקום לפרט את מיומנויות העבודה שלך בעבר. יתרון אחד של קורות חיים משולבים הוא שזה מקל על הדגשת הכישורים שקיימים אצלך וניתנים להעברה. אלו הם המיומנויות שרכשת דרך התנסויות העבודה הקודמות שלך שניתן ליישם אותן בעבודות עתידיות אחרות.
שאלות נפוצות
האם כדאי לתת למישהו מקצועי להרכיב את קורות החיים שלי כאחות?
כמובן שאם יש מישהו שמומחיותו הוא כתיבת קורות חיים, כדאי להשתמש בשירותיו, זה יקל עליך וגם יכול למנוע טעויות בכתיבה. למרות זאת, אם את סומכת על עצמך שתוכלי לעשות עבודה טובה, היום הרשת מלאה באינפורמציה לגבי כתיבת קורות חיים, כך שאת יכולה ללמוד את הנושא ולהרכיב את קורות החיים לבד.
איך יוצרים קורות חיים מרשימים שימשכו תשומת לב רבה?
לרוב קורות החיים הם דבר סטנדרטי, ומגייסים עוברים על מאות ביום. למרות זאת יש דרך שכן יכולה למשוך תשומת לב רבה, והיא באמצעות המכתב המקדים. כאן ניתן להציג באופן ממוקד את כל המעלות הכי מיוחדות שלך, הכישורים והניסיון שיביאו ערך למשרה המוצעת.
איזה אורך רצוי שיהיה לקורות החיים?
כאן אין גמישות בכלל. למגייסים אין זמן לקרוא מגילות אין סופיות של פרטי-פרטים עליכם. תצטרכי להיות ממוקדת מאד, ולהעלות על הכתב רק אינפורמציה רלוונטית לתפקיד הספציפי, ושהכל יכנס אך ורק על עמוד אחד בלבד.
היום, כשקיימות מערכות אוטומטיות לסינון קורות חיים, איך ניתן להצליח לעבור את הסינון הראשוני?
נכון להיום, רוב החברות והגופים הגדולים עושים שימוש במערכות אוטומטיות לסינון ראשוני של קורות חיים. זאת אומרת שיש לך אתגר חשוב מאד, עוד לפני שמישהו ראה את קורות החיים שלך, והוא לעבור את הסינון האוטומטי. השיטה לצלוח את השלב הזה, הוא להתמקד, כבר במכתב המקדים, כמו גם הקורות החיים עצמן, בכותרות ובמילות המפתח הרלוונטיות למשרה המוצעת ודרישותיה. כמו כן, לפעמים הסינון נעשה גם ע"פ אזור מגורים, כך שאם המשרה לא באזור מגוריך, עדיף לא לציין זאת, כדי לא להיפסל בשלב האוטומטי.
לסיכום
אחיות ואחים תמיד היו עמוד השדרה של בתי החולים. המקצוע "אחות" הוא מה שמחזיק הכל במסעות הבריאות של המטופלים.
מקצוע זה מתפתח כל הזמן כדי לענות על צרכי החברה, מה שהופך אותו לתחום מאתגר ומתגמל לעבוד בו.
על מנת להיות אחות נדרשות מגוון מיומנויות קשיחות (שניתנות למדידה) המבדילות אותן משאר אנשי המקצוע.
אחים ואחיות גם צריכים כישורים מיוחדים כדי להצליח בעיסוק זה. עליהם להיות סבלניים ואמפתיים כלפי המטופלים ובני משפחותיהם.
מי שמרגיש תחושת שליחות משתלב טוב מאוד בעולם הזה. אם אתם מחפשים להתחיל את המסע שלכם או להתקדם בתחום זה, תצטרכו להביא את כל התכונות הללו לידי ביטוי בקורות החיים שלכם.
כעת, לאחר שברור לך איזה סוג של קורות חיים מנצחים את צריכה כדי לקבל את משרת האחות שאת מייחלת לה, תוכלי לבקר באתר שלנו ולנסות ולבחור את הטמפלט המתאים לך.